Zoeken
  • roxannavarinia

Angst voor verlating

Bijgewerkt: 12 dec 2018

Ik zat te denken dat ik zo vasthou aan mensen die een belangrijke rol hebben gehad in mijn leven. Dat ik altijd maar het verleden wil herbeleven omdat zij hoorden bij een tijd dat ik gelukkig was (en dat zijn er eigenlijk best wel veel). En dat het me dan pijn doet als het voor mij voelt dat het niet wederzijds is.


Maar in die gedachtegang kreeg ik het besef dat het helemaal niet zo eenzijdig is zoals ik denk dat het is. Want alle mensen die van waarde waren, zijn nog steeds in mijn leven. Misschien niet altijd even actief maar ze zijn er en dat zijn ze al 15-20 jaar. En uiteindelijk hebben we ook allemaal ons eigen leven en is niet iedereen zo actief bezig met het verleden als ik. Iets wat ik echt goed tot me door moet laten dringen. Het is niet persoonlijk, het is gewoon het leven, want als ik geen waarde zou hebben zouden ze me toch ook niet zoveel jaar later nog steeds in hun leven hebben?


En dat is echt een major breakthrough want de overtuiging dat ik altijd verlaten word is dus blijkbaar complete onzin 😱 Hoe heb ik mezelf zo’n slachtoffer kunnen maken door mijn emoties de overhand te laten nemen? Familie, vrienden, geliefdes, iedereen zou mij verlaten (hebben) in mijn beleving, maar de grap is dat ik echt niemand kan bedenken die mij ook daadwerkelijk verlaten heeft. Nou ja een iemand, ikzelf… wow, eyeopener!


Blijkbaar door het trauma wat ik als kind ervoer (de verlating van mijn vader) was het veiliger om er vanuit te gaan dat niemand zou blijven zodat ik ook niemand meer hoefde te verliezen en werd dat mijn waarheid. Ook al heb ik geen enkel bewijs om dat te bevestigen voor mezelf blijkt nu...


Best heftig, al die jaren heb ik in deze angst (en tevens leugen) geleefd, maar nu ik deze realisatie heb gekregen kan ik dat eindelijk gaan loslaten! En eindelijk gaan inzien dat ik wel degelijk de moeite waard ben! 🙌


En dat ik altijd met een lach aan de herinnering ook datzelfde geluk in het moment van nu kan (her)beleven, omdat zij altijd in mijn hart bij me zullen zijn. ❣️

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Contact
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

© 2020 by Roxanna Varinia Knaap