Zoeken
  • roxannavarinia

Hoop vs verwachting

Bijgewerkt: 12 dec 2018

Laatst had ik het er met een vriend over dat hij hoop heeft op een bepaalde uitkomst, ik zeg dat moet je niet doen want dan word je hoogstwaarschijnlijk teleurgesteld. Maar toen kaatste hij gelijk terug, nee dat is verwachting! En dat heb ik niet want dan is er kans op teleurstellingā€¦ Wauw! Ik had eigenlijk nooit echt het verschil voor mezelf gerealiseerd šŸ¤”


Hoop zag ik altijd als iets positiefs. Een tijd terug noemde iemand mij Miss Positivo en ik realiseerde me dat ik eigenlijk best een heel optimistisch en hoopvol persoon ben. Daarom zal ik altijd doorzetten want het is mijn drive, ik ga altijd uit van betere tijden of misschien beter gezegd ik probeer altijd voor mijn geluk te gaan. Maar is hetgeen wat ik hoop ook echt hetgeen wat me gelukkig zal maken?


Dat is een verhaal voor een andere keer, maar dat is wel waar de verwachting uit voortkwam. Ik had een situatie waarin ik heel graag een bepaalde uitkomst wilde waardoor ik dacht gelukkig te zijn en dat gebeurde maar niet. Maar omdat ik zo stevig bleef vasthouden aan die hoop begon ik mezelf steeds meer in aannames te verliezen. Als ik dit zou doen of dit aanpas of verander dan komt het vast goed zoals ik het wilā€¦ Dus niet. En toen kwam de teleurstelling, keer op keer op keer. En ik begon te denken misschien is hoop toch niet iets positiefs, want het brengt me blijkbaar alleen maar ellendeā€¦


En daar was de volgende crisis. Als ik hierin mn hoop ā€˜moestā€™ laten varen dan zou dat ook gelden voor al het andere ā€˜gelukā€™ in mijn leven, aangezien ik mijn geluk niet van iets of iemand buiten mezelf af kan laten hangen. Maar jeetje wie zou ik zijn zonder hoop?


MƔƔr HALLELUJA ik hoef mijn hoop helemaal niet te laten gaan! En ik zou toch ook beter moeten weten, want alles is altijd goed en precies zoals het moet zijn. En ik ben dan ook heel blij dat ik aan mn hoop heb vastgehouden, want ook al kreeg ik niet mijn uitkomst, het was toch precies de uitkomst die ik nodig had. Ik had mezelf alleen een hele hoop ellende kunnen besparen als ik niet de verwachting(en) eraan had gekoppeld.


Maargoed weer een wijze les dat ik vertrouwen mag hebben dat alles precies komt zoals het behoort te komen. Alleen vanaf nu proberen geen verwachtingen meer te hebben want het enige wat dat me gaat brengen is teleurstelling en daar kies ik niet meer voor.

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Contact
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

Ā© 2020 by Roxanna Varinia Knaap