Zoeken
  • roxannavarinia

Sleutel tot geluk?

Bijgewerkt: 12 dec 2018

Een aantal maanden terug had ik het inzicht gekregen dat ik niemand anders nodig heb om gelukkig te zijn, want, als ik mijn geluk af zou laten hangen van een ander (wat ik altijd deed) zal het nooit werkelijk (innerlijk) geluk zijn omdat het me dan afgenomen kan worden.


Goede gedachte op zich, maar rigoureus als ik kan zijn sloeg ik daar gelijk weer in door. Mensen uit mn leven bannen, weinig contact met mensen hebben en dacht het allemaal maar zelf op te moeten lossen…


Tot ik een heel inspirerend gesprek had met een vriend over dit onderwerp. En nu moet ik toch toegeven dat ik iets overdreef. Hij zei je hebt misschien niemand nodig om van jezelf te houden, maar je hebt wel anderen nodig om gelukkig te zijn. Nog steeds geloof ik dat we anderen niet per se nodig hebben om gelukkig te zijn maar dat wil niet zeggen dat anderen mij geen geluk kunnen geven. En dat is toch net even een iets andere benadering. Want waarom zou ik me daarvoor af willen sluiten?!


Juist de dankbaarheid die ik voel voor de mensen om mij heen geven mij het meest ultieme geluksgevoel. En wat heb ik veel mensen om mij heen die mij gelukkig maken! 💗 Die de eenzaamheid wegnemen en mij steun en (h)erkenning geven. En dat heb ik ook 'nodig' om door dit proces heen te komen, misschien kan ik het ook zonder maar het maakt het toch wel vele malen makkelijker, en fijner. En door in contact te zijn met anderen krijg ik ook andere inzichten want uiteindelijk zijn we allemaal spiegels voor elkaar om van te leren.


Juist in de ander kan je jouw definitie van geluk vinden, oftewel de persoon is een voorbeeld hoe je het zou willen of hij/zij laat je zien hoe je het niet zou willen. En dat is me eigenlijk toch wel heel veel waard. 🙌🙏

7 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Contact
  • Instagram
  • Facebook
  • Pinterest
  • LinkedIn

© 2020 by Roxanna Varinia Knaap